Thuisbatterij

Waarom zou je kiezen voor een thuisbatterij?

Wanneer je zonnepanelen energie opwekken, gebruikt je huis enkel de elektriciteit die je op dat moment nodig hebt. Het overschot aan zonne-energie wordt op dat moment naar het elektriciteitsnet geïnjecteerd. Op momenten dat je meer elektriciteit nodig hebt dan je produceert, neem je dan zogenaamde ‘grijze stroom’ terug van het net. Vanaf 1 januari 2021 ga je die grijze stroom niet zomaar terug kunnen krijgen aan dezelfde prijs. Je zal enerzijds moeten betalen voor die elektriciteit en anderzijds een zeer kleine injectievergoeding ontvangen.

Door gebruik te maken van een thuisbatterij kan je je overschot aan opgewekte hernieuwbare energie opslaan en gebruiken op de momenten dat de zon niet voldoende schijnt. Een doorsnee gezin zal ongeveer 30% van de groene stroom die het via haar zonnepanelen produceert, zelf verbruiken. De overige 70% wordt naar het distributienetwerk geleid en wordt later terug afgenomen. Met een thuisbatterij sla je je overtollige hernieuwbare energie zelf op, wat resulteert in een eigenverbruik van 60 tot 80%. Je energieverbruik wordt met een thuisbatterij geoptimaliseerd, een wereld van verschil.

 

Een thuisbatterij kan je elektrisch verbruik opvangen

Een microgolfoven van 1.000 Watt die een uur lang aan maximaal vermogen draait, zal 1 kWh verbruikt hebben. Hetzelfde geldt voor een LED lamp van 10 Watt wanneer deze 100 uur lang brandt. Een volgeladen AlphaESS thuisbatterij van 11,4 kWh zal de hierboven vermelde microgolfoven dus 11,4 uur lang kunnen laten werken en de LED lamp zal 1140 uur kunnen branden. Een correct gedimensioneerde batterij in combinatie met een normaal verbruiksprofiel zal dus zeker voldoende energie kunnen bevatten om je energiebehoefte te dekken van zonsondergang tot zonsopgang. De AlphaESS thuisbatterij is daarenboven ook nog eens slim en geconnecteerd waardoor je zowel nu als in de toekomst de mogelijkheid hebt om kostenefficïent te werken. Dit is een grote meerwaarde naar toekomstige veranderingen in de tariefstructuur.

Wat zijn de voordelen van een thuisbatterij?

  • Maximaal gebruik van uw eigen opgewekte stroom
  • Volledige controle over uw energieverbruik dankzij de AlphaCloud app
  • Een stap dichter bij een duurzame leefomgeving
  • Noodvoorziening bij een stroompanne

Meer info: www.iinno-benelux.com

Nog vragen over thuisbatterijen? Misschien vind je hier uw antwoord.

Andere gelijkaardige realisaties

Andere oplossingen voor Particulieren

Elektriciteitsleidingen en meer

Van handschakelaars tot domotica

Goed voor de sfeer... en uw portemonnee

Met Wallbox bieden we de allerbeste...

Contacteer Michael Ooms

 Maatschappelijke zetel: Leliestraat 14, 9150 Kruibeke
 Magazijn: Bazelstraat 250 – Unit 5, 9150 Kruibeke
 +32 475 800 511
 info@ooms-derop.be

 

Uw project uitvoeren met uw eigen mensen?

U wilt de werken uitvoeren met uw eigen medewerkers? Dat is geen probleem voor ons, maar besef wel

  • dat de wetgeving betreffende de elektrische installaties de laatste jaren meermaals ingrijpend gewijzigd is
  • dat projecten uitvoeren volgens bestek en/of calculatie niet zo vanzelfsprekend is

 

Voorbereiding van uw project

Zo  vraagt de wetgever niet alleen een zorgvuldige en volledige risicoanalyse, ook moet er van elke elektrische installatie de schema’s, keuringsdocumenten, plan van uitwendige invloeden, enz... beschikbaar zijn. Ooms - De Rop begeleidt u in niet alleen het opstellen van de documentatie, de schema’ en de risicoanalyse, maar ook in de praktisch uitwerking van de risicoanalyse.

Uitvoering van uw project

Wij helpen u bij het kiezen van de installatie die bij het jouw past, het uittekenen van de installatie en het aanleveren van de juiste materialen. Daarna kunt u zelf aan de slag! Bent u niet zeker van uw stuk, aarzel niet voor logistieke steun of bijkomend advies.

 

Nuttige info

 Wetgeving

Elke elektrische installatie vereist:
- een risicoanalyse die kadert binnen de Codex over het welzijn op het werk
- een documentatie met de schema’s, keuringsdocumenten en het plan van uitwendige invloeden

Lees hier het Koninklijk besluit van 4 december 2012 betreffende de minimale voorschriften inzake veiligheid van elektrische installaties op arbeidsplaatsen

 Documentatie

 Formulieren

Binnenkort beschikbaar

 

 

Recente realisaties van Ooms - De Rop

Bekijk enkele recente projecten van Ooms - De Rop